Logo PolenReisburo
 
     
   
     
   

BEZOEK AUSCHWITZ BIRKENAU

Bij uw reis naar Krakow kunt u ook een bezoek aan Auschwitz Birkenau bij reserveren. U kunt kiezen voor een stedenreis naar Krakow en optioneel een excursie naar Auschwitz Birkenau (a € 64 p.p.) bij reserveren of kiezen voor een complete excursiereis inclusief excursie naar Auschwitz.

Het toneel waar de grootste massamoord in de geschiedenis van de mensheid heeft plaats gevonden. Omdat Auschwitz het grootste vernietigingskamp uit zijn tijd was, geldt het als symbool voor de Holocaust.
Auschwitz-Birkenau (1941 - 1945) was het grootste concentratiekamp van nazi-Duitsland . Gelegen in het door de Duitsers bezette zuiden van Polen, verkreeg haar naam aan de nabijgelegen stad Auschwitz, gelegen ongeveer 60 kilometer van Krakau, en 280 kilometer van Warschau. Het complex bestond uit drie hoofdkampen: Auschwitz I - het administratief centrum, Auschwitz II (Birkenau) - een vernietigingskamp, en Auschwitz III (Monowitz) - een werk kamp. In 1990, het cijfer van de doden in het kamp werd geplaatst op 1,1 tot 1,6 miljoen. Ongeveer 90 procent van hen waren joden uit bijna alle Europese landen. Het merendeel van de doden werden vermoord in gaskamers met behulp van Zyklon B; andere doden werden veroorzaakt door systematische honger, dwangarbeid, het uitbreken van ziekte, individuele executies, en de zogenaamde medische experimenten. Aan het einde van de oorlog, heeft de SS getracht alles te vernietigen van het kamp en alle mensen te vermoorden die er iets van af wisten deze mensen werden ook wel "de dragers van het geheim" genoemd. Zij zijn er echter niet in geslaagd alles te vernietigen want er bestaat nog steeds document bewijs er zijn nog steeds getuigen, en het staat nog steeds in vele geheugen gegrift.


EXCURSIE INFORMATIE
Aanvang: Dagelijks

Prijs: € 64,00 p.p.
Tijdsduur: 6 uur (inclusief reistijd)

Inclusief:
Vervoer van hotel naar Auschwitz
Gequalificeerde Engelstalige gids
Air conditioned mini-bus
Tour begeleider
Bezoek aan Auschwitz I
Bezoek aan Auschwitz II Birkenau

RESERVEREN LOSSE EXCURSIE
RESERVEREN COMPLETE REIS MET NEDERLANDSTALIGE GIDS

 
       
       
 
Menu


> Home

> Over ons

> Privacy

> Disclaimer

> Cookies

> Copyright

> Stedenreizen

> Excursiereizen


> Contact


Reizen


> Stedentrip Krakow

> Stedentrip Krakow & Warschau

> Excursiereis Krakow & Auschwitz

> Groepsreis Krakow


> Losse excursies